Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Relax...

en werk tegelijkertijd aan je gezondheid

Health Mate® Infraroodcabine

De heilzame werking van een infraroodcabine of infraroodsauna is veelvuldig bewezen. Heel wat medische aandoeningen en klachten hebben baat bij infraroodtherapie: reuma, stress, diabetes, chronische darmaandoeningen … stuk voor stuk stabiliseren of verbeteren ze onder invloed van infraroodstraling. 

Laat u daarbij niet misleiden: niet toevallig gebruikt Health Mate® –  de fabrikant van ons keuze – Tecoloy-stralingselementen met een golflengte van 6340 nanometer, de perfecte match met uw lichaam.

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. Daarom kunnen we deze niet zien, maar we voelen ze wel aan als warmte. Infraroodstraling warmt voorwerpen rechtstreeks op. Dus zonder dat de lucht tussen de warmtebron en het voorwerp verwarmd wordt.

De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling. Maar verwar deze niet met (schadelijke) uv-straling. Bovendien produceert ons lichaam ook infraroodstralen. Het principe van ‘genezen met handpalmen’ dat 3.000 jaar geleden in China ontstond, is gebaseerd op de helende werking van infraroodstralen.

Maar niet alleen in de alternatieve geneeskunde worden infraroodstralen gebruikt. Sinds de jaren ’60 wordt infraroodstraling gebruikt als ‘therapeutische’ warmte door de medische wetenschap. Bijvoorbeeld om baby’s in de couveuse op temperatuur te houden. Daarnaast wordt het gebruikt door fysiotherapeuten om spierletsels te genezen en door schoonheidsexperts gedurende behandelingen.

Bovendien is een infraroodsessie in jouw Health Mate® cabine één van de beste manieren om stress uit je lijf te jagen.

Deep level therapie

De infraroodstraling van Health Mate® verlost je van al je winterse kwaaltjes en verdrijft de koude uit je botten, spieren en gewrichten. Een dagelijkse sessie van twintig minuten heeft al een merkbaar gunstig effect op je lichaam. De infraroodstralen dringen tot diep in het lichaam door, waardoor ze je immuunsysteem boosten en afvalstoffen afvoeren.

Health Mate® is jouw ideale partner

Verlicht spier- en gewrichtspijnen

Natuurlijke pijnstiller

Verhoogt jouw immuniteit

Verlicht astma en bronchitis

Verlicht rug- en nekklachten

Verdrijft afvalstoffen uit jouw lichaam

Unieke stralingselementen

Health Mate® maakt het verschil met de meest kwalitatieve stralingselementen. Onze Tecoloy-elementen zijn onverslijtbaar, garanderen een minimum aan energieverlies en werken op een golflengte van 6.340 nanometer. Dat is precies de juiste golflengte om het ritme van het water in jouw lichaamscellen te beïnvloeden, waardoor je opwarmt en het therapeutisch effect voelt.

Langdurig, pijnverlichtend effect

Verbeterde celdoorbloeding voor een gezonder lichaam

Levenslange garantie

Er is altijd een Health Mate® infraroodsauna die aan jouw wensen voldoet

Professional Editie

Op-en-top luxueuze infraroodcabine die je gezondheid een boost geeft. Met therapeutische Tecoloylangegolfstralers (= op 6.340 nm), led kleurentherapie, vloerverwarming, lage rugstralers en Bluetooth systeem. Gemaakt van rodecederhout (binnen- en buitenkant).

Basic Editie

Een basis infraroodcabine met therapeutisch effect en Tecoloy-langegolfstralers (= op 6.340 nm), maar zonder led-kleurentherapie, vloerverwarming, lage rugstralers en Bluetooth systeem. Gemaakt van hemlock-hout aan de buitenkant, rode cederhout aan de binnenkant.

Infraroodcabine en infraroodsauna

Alvorens het verschil uit te leggen tussen een klassieke sauna en een Health Mate® infraroodcabine gaan we even terug naar de oorsprong. Het idee om bij hoge temperaturen een reinigend en ontspannend effect te bekomen, komt van de Finnen. Want zij maakten als eerste een hut of grot waarin ze vuur stookten om de temperatuur fors op te drijven. Later kwamen er dan professionele sauna’s – de zogenaamde Finse sauna’s – die je kunnen laten genieten van de hitte, maar die de gezondheidseffecten van een Health Mate® infraroodcabine niet kunnen evenaren.

In een Health Mate® infraroodsauna verlies je tot 7 keer meer toxische stoffen dan in een finse sauna.

Comfortabeler is het sowieso, allereerst omdat de omgevingstemperatuur niet zo hoog oploopt en de luchtvochtigheid laag blijft. Toch zet een infraroodcabine uw lichaam hard aan het werk: uw immuunsysteem krijgt een boost, lichaamsvocht vloeit weg, afvalstoffen worden afgevoerd en u verbrandt calorieën. 

Infraroodtechnologie maakt gebruik van straling die microscopisch kleine watermoleculen in het lichaam  activeren en in beweging brengen. Elke cel krijgt op die manier een spreekwoordelijke boost en dat heeft verregaande, positieve gevolgen voor huid, immuunsysteem, spieren, gewrichten, het cardiovasculaire systeem… Gewichtsverlies, een snelle recuperatie, een verjonging van de huid … het zijn slechts enkele directe gevolgen van infraroodtherapie. 

Een klassieke sauna warmt de omgeving op, dat wil zeggen: de saunacabine. De temperatuur wordt er opgedreven tot ongeveer 90°. Om die hitte draaglijk te maken, wordt er water verdampt. In een Health Mate® infraroodsauna daarentegen warmen de infraroodstralen rechtstreeks je lichaam op. Bovendien is een infraroodsauna veel energiezuiniger.

Dat is een pak efficiënter (er gaat geen warmte verloren aan de omgeving) én aangenamer, want je hoeft de temperatuur niet zo extreem op te drijven. 50° in je infraroodsauna is genoeg om alle afvalstoffen uit te zweten. Meer zelfs: je kunt de deur van je sauna gerust open laten staan als je de warmte niet goed verdraagt. Het effect is hetzelfde, want de stralen verwarmen nog steeds rechtstreeks je lichaam.

Nu ken je het verschil tussen een klassieke sauna en een Health Mate® infraroodsauna.

Health Mate®, de nummer 1 in infraroodcabines

Therapeutisch effect

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van jouw infraroodcabine een heel specifieke golflengte hebben. Die golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer bevinden om een therapeutisch effect te bekomen. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming.

Health Mate® is een naam als een klok als het gaat over technologisch perfect werkende, goed geplaatste, volledig uitgeruste infraroodcabines. Met een levenslange garantie op vrijwel alle elementen en de mogelijkheid om naar hartenlust te variëren in kleuren, ledverlichting, Bluetooth en bedieningspanelen, zijn er vrijwel geen beperkingen. 

Tecoloy®

Onze Tecoloy® stralingselementen bevinden zich op 6.340 nanometer. Dit valt, zoals te zien op de tekening, binnen het therapeutisch spectrum. Een golflengte die als het ware gemaakt is voor het menselijke lichaam.


Het resultaat van verblijf in een infraroodcabine is ontspanning. Het gevoel opnieuw sterker te zijn, vol energie en klaar om een volgend hoofdstuk aan te snijden. Dat kan alleen in een algemene sfeer van relaxatie. Van lichaam en geest die opladen en herleven. 

Health Mate® draagt service, innovatie en superieur vakmanschap hoog in het vaandel. Al meer dan 43 jaar gaat dit Amerikaanse merk voor handgemaakte cabines uit het fijnste Canadese cederhout.