Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Health Mate® Infraroodcabines verzachten uw pijn

Een Health Mate® infraroodcabine staat bekend voor het verlichten van alle soorten pijn. De infraroodstraling is een natuurlijke pijnstiller voor spier- en gewrichtspijnen ten gevolge van fybromyalgie, reuma en reumatoïde artritis. Bovendien reinigt het gebruik van de infraroodsauna jouw lichaam, dus jouw immuunsysteem wordt versterkt.

Verlicht spierpijn

Heb je regelmatig last van spierpijn of van stijfheid aan je gewrichten? Overweeg dan infrarood als behandeling. Naar het effect van Health Mate® infraroodstraling op onze gezondheid is de voorbije 40 jaar veel onderzoek gedaan. Met hoopgevende resultaten!

Gebleken is dat onze levenskwaliteit er, dankzij een Health Mate® infraroodsauna, merkbaar op vooruit gaat. Meer zelfs, vaak is het de enige manier om pijn de baas te kunnen, vooral bij mensen met fibromyalgie en reuma.

Verlicht klachten ten gevolge van reumatoïde artritis en fybromyalgie

Bij reumatoïde artritis slaat het immuunsysteem op hol en scheidt het stoffen af die ontstekingen veroorzaken rond spieren, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en organen. Uit een onderzoek ‘Infraroodsauna bij patiënten met reumatoïde artritis en ankyloserende spondylitis (2009)’ blijkt dat bij alle patiënten die deelnamen aan de studie, tijdens de behandeling met een infraroodsauna een klinisch relevante verbetering vastgesteld werd van de pijn en de stijfheid.

Ontgifting van het lichaam

Detoxen staat voor het verwijderen van alle (opgehoopte) gifstoffen in je lichaam. Die gifstoffen zitten overal: in de (vervuilde) lucht die we inademen, in sigaretten, alcohol, kant-en-klare voeding… . Ons lichaam neemt dus voortdurend toxische stoffen op die via de gewone weg (darmen, lever, nieren) ons lichaam niet kunnen verlaten. Gevolg: we voelen ons moe, uit balans en neerslachtig. Bovendien krijgen we last van allergieën, astma en overtollige kilo’s die we maar niet kwijt raken. De enige manier waarop je lichaam vanzelf schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken… . Maar makkelijker én beter meetbaar is een infraroodsessie, omdat die veel effectiever én ook comfortabeler is

Goed voor het hart

Fietsen, wandelen of zwemmen. Een half uur per dag bewegen is goed voor je gezondheid.
Maar niet iedereen kan zomaar een paar kilometer lopen.
Rolstoelpatiënten of mensen met hartproblemen bijvoorbeeld, moeten andere manieren vinden om hun lichamelijke conditie te behouden. Uit onderzoek bleek dat regelmatig een sessie in je Health Mate infraroodsauna een goed alternatief is voor cardiovasculaire training. Doordat de warmte op jouw lichaam wordt overgebracht, ontstaat er diep in je spierweefsel en organen een opwarmend effect. Je lichaam reageert op dat diepe, opwarmende effect door het volume van het hart en de hartslag te verhogen. Deze ‘heilzame hartstress’ heeft dezelfde effecten als cardiovasculaire training.

Pure ontspanning

Een Health Mate® infraroodsauna is één van de beste manieren om te ontspannen en de stress uit je lijf te jagen. Sluit de deur van je cabine en neem wat tijd voor jezelf. Geniet van de deugddoende warmte en neem eventueel een boek of je favoriete muziek erbij. Je Health Mate® infraroodsauna zorgt ervoor dat je lichaam snel uit stress-modus geraakt. De straling dringt immers door tot diep in je lichaam, geeft je cellen zuurstof en ontspant je spieren. Daarom zijn onze cabines ideaal voor wie vaak last heeft van spanningshoofdpijn, een pijnlijke nek en schouders of andere stressklachten.