Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Waterbedden

Een PROFINE®-waterbed heeft een bewezen therapeutische functie, met dank aan de kracht van water. Daarnaast ligt u op een watermatras anders dan op een traditionele matras. Ergonomische voordelen liggen dus voor de hand. 

Tijdens de nacht recupereert het lichaam van de impact die het overdag ervaren heeft: belasting, stress en zelfs de zwaartekracht. Tijdens de slaap herstellen onze lichaamscellen zich, vandaar het belang van een goede nachtrust.

Klanten aan het woord

"Als Osteopaat verkies ik zelf de ergonomische slaaphouding van het waterbed. Ik raad het dan ook graag aan aan mijn patiënten."

Video file

Ergonomie

Een weldaad voor elke rug

Een waterbed biedt de perfecte ondersteuning. Water is een niet-samendrukbare materie, met een enorm flexibele moleculaire structuur. Water zoekt steeds de weg van de minste weerstand waardoor het in uw watermatras de lichaamsholtes opvult en u van kop tot teen gesteund wordt door het water. Door deze ondersteuning zal de ruggengraat gestrekt liggen en kunnen uw tussenwervelschijven recupereren van hun dagtaak.

Een waterbed neemt 100% de vorm aan van uw lichaam en neemt hiermee alle drukpunten weg op het lichaam. Spanning op de gewrichten, afgeknelde spieren, slapende armen of benen, eindeloos draaien, afknelling van de bloedsomloop zijn hiermee volledig verleden tijd.

Direct bij het slapen gaan krijgt u dat zalige zwevende gevoel dat geen enkel slaapsysteem kan evenaren. Automatisch zal uw lichaam een natuurlijke gezonde ondersteuning aannemen op een waterbed. Met name onder de zwaardere lichaamsdelen zoals schouder en bekken wordt het water weggedrukt en verplaatst zich naar de benen en de schouders. Gevolg: uw bekken kantelt zich naar achter, de ruggenwervels worden uitgerokken en de tussenwervelschijven worden ontlast waardoor ze zich perfect kunnen regenereren. Uw lichaam zal u dankbaar zijn!

Profine® waterbedden worden tevens op maat gemaakt, aangepast aan uw persoonlijke lichaamsbouw. Aan de hand van de Profine® comforttest meten wij uw lichaam op, zodat wij uw watermatras perfect kunnen laten maken, afgestemd op uw persoonlijke behoefte.

Aangename temperatuur

Zomer en winter

Onze waterbedden zijn voorzien van een verwarming, zodat u steeds de ideale slaaptemperatuur hebt. Tijdens de wintermaanden heeft het waterbed al lekker warm - geen koude voeten meer dus - en tijdens de zomermaanden lekker fris, dus gedaan met puffen tijdens de warme dagen.

Fris en koel in de zomer. Stel de temperatuur van uw waterbedverwarming in de warme seizoenen onder uw huidtemperatuur (28°C) in. Uw lichaam zal dit als zeer verfrissend ervaren en u wordt niet badend in het zweet wakker. Zorg er echter voor dat u de temperatuur niet lager instelt dan 26°C.

Lekker warm en knus in de winter. Tijdens de koude wintermaanden kan u de temperatuur boven uw huidtemperatuur instellen. U hoeft dan niet meer met uw eigen lichaamswarmte uw bed te verwarmen, u krijgt warmte waardoor uw spieren en gewrichten soepel blijven. Gedaan met de koude wintervoeten die u uit uw slaap houden!

Daar een mens gemiddeld 1/2 liter vocht verliest op een nacht, wordt uw matras na een tijd vochtig. Bij slechte ventilatie kan er schimmelvorming op verscholen plaatsen optreden. Dit is bij een Profine® waterbed uitgesloten want net zoals bij een vochtige handdoek die u op een warme radiator hangt, zal het vocht op een waterbed verdampen door de warmte van de watermatras.

Door de temperatuursinstelling werkt het waterbed therapeutisch voor reumapatiënten en voor aandoeningen zoals artritis, bloedsomloopstoornissen, spier- of gewrichtspijnen en koude handen of voeten.

Hygiëne

Stop allergieën

Per nacht verliest uw lichaam tot 1/2 liter vocht en per week meerdere milligram aan huidschilfers en haren. Dit is de ideale voedingsbodem en leefwereld van de spinachtige micro-organismen, namelijk de huisstofmijt. De allergenen van de huisstofmijt worden als de meest gevaarlijke allergieverwekkers bestempeld. Ook bedwantsen maken bij een waterbed geen schijn van kans.

Profine® watermatrassen bestaan uit een vinylommanteling die geen zweet, lichaamszouten, huidschilfers en haarresten laten indringen. U kan eenvoudigweg met een vochtige doek of met de Profine® vinylcleaner of vinyldoekjes alle lichaamsafval verwijderen. Een Profine® capliner maakt het reinigen nog eenvoudiger en de hoezen van onze waterbedden zijn afritsbaar èn voorzien van een middenrits, zodat u ze thuis, in uw machine kan wassen. U mag de hoes wassen op 60°, dat is de temperatuur waarbij alle huisstofmijt en ook bedwantsen gedood wordt.

Kent u het frisse gevoel van nieuwe lakens op het bed? Dat is het propere, frisse gevoel dat u krijgt bij het slapen op een Profine® waterbed, elke nacht opnieuw.

Lange levensduur

Een verstandige investering

Een goed slaapsysteem is een verstandige investering, immers 1/3e van uw leven brengt u in uw bed door. De slaapsystemen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd, zowel naar vormgeving als comfort. Echter, om de voordelen van een waterbed te bekomen in een traditioneel slaapsysteem, ligt het prijskaartje merkelijk hoger dan bij een Profine® waterbed.

Bovendien dient u een traditioneel slaapsysteem na 8 à 10 jaar volledig te vervangen, dus zowel matrassen als constructie.

Onze klanten doen, bij een goed onderhoud van de matras, bijna het dubbel van deze termijn. Wanneer de constructie nog in goede staat is, kan dan ook overgegaan worden tot enkel de vervanging van de watermatras. 

Een watermatras gaat nooit "doorliggen", dus omdraaien van matrassen is niet nodig.

Uw gepersonaliseerde watermatras vinden

Elke lichaamsbouw is uniek. Iedereen ligt anders. Met Zensleep®, een revolutionair stabilisatiesysteem van PROFINE® zelf, moet het al gek lopen om geen passende oplossing te vinden. Zensleep® combineert de comfortzones van een traditionele matras met de voordelen van een waterbed. De druk op uw bekken en schouders vermindert wanneer het water zich verplaatst. Uw lichaam – met ontlaste tussenwervelschijven, in een natuurlijke houding – wordt volledig gedragen door de waterbedmatras. 

Na een comforttest adviseren we u nauwgezet. We daarvoor ook naar de stabilisatie voor een perfecte ruggenwervelondersteuning. 

Een matras hoort persoonlijkheid te hebben en persoonlijk te zijn. Extra steunpunten zijn een optie. Het absolute individuele summum is het duosysteem in een tweepersoonswaterbed, waarbij uw partner en uzelf verschillende stabilisaties en waterdruk kiezen en de temperatuur aanpassen aan individuele voorkeuren.

Uw gepersonaliseerd bed vinden

Ook het design bepaalt u zelf: van strak tot modern chique. De look van jouw waterbed bepaal je zelf. Met een groot gamma constructies, hoofdborden en stofferingen helpen wij u het bed van uw dromen samen te stellen. Met de boxspringlook van het 2 sleep-gamma hebt u een zee van mogelijkheden om het bed van uw dromen samen te stellen. Behalve het waterbed zelf, beschikken we bij AquaTropic over een waaier aan sokkels en ladenblokken in allerlei kleuren. 

PROFINE®: kwaliteitsvol maatwerk

PROFINE® is Belgisch en dat betekent dat u weet wat u krijgt: een snelle en uitstekende service, een breed gamma en tal van individuele aanpassingsmogelijkheden. Die laatste gaan van stabilisatiesystemen die deinen, met eendelige matrassen of in duo, tot verrassend stabiele instellingen die onmiddellijke stilstand garanderen. 

AquaTropic heeft een eigen plaatsing- en servicedienst. Interventies gebeuren voor onze klanten steevast binnen de 24 uur.