Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Grizzly Barrel buitensauna

Sauna is een van oorsprong Finse benaming wat badhuis betekent. Het gebruik van de term sauna verwijst niet specifiek naar de verwarmingsstructuren die in Finland worden gebruikt, maar eerder naar een algemeen heteluchtbad dat bedoeld is om het lichaam te verwarmen. De temperatuur is hoog, 80-120 °C, zodat de saunaganger snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “saunabad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n heteluchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren.

De oudste badinrichtingen zijn vele duizenden jaren oud en waren al bekend in oude culturen. Specifiek is de sauna Fins. In de vroege geschiedenis van Finland woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om deze te verwarmen werden stenen, die eerst in een vuur lagen, in deze hutten gelegd waardoor de temperatuur opliep. Het grote voordeel van deze methode was dat de warmte gelijkmatig gedurende de gehele nacht werd afgegeven. Men kwam erachter dat wanneer water over die hete stenen werd gegoten, de ruimte ineens veel warmer werd en de aanwezigen begonnen te zweten. Hoewel bedoeld als verwarming is hiermee de sauna, of beter gezegd de “holsauna”, geëvolueerd.

Als u voor een Grizzly Barrel Sauna kiest dan gaat u voor een artisanaal topproduct. Grizzly Barrel Sauna's worden immers ambachtelijk geproduceerd. Geheel volgens aloude Finse traditie. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogkwalitatief cederhout en roestvrij staal.

Voor de verwarming van uw Grizzly Barrel sauna kan u kiezen voor de traditionele elektrische saunakachel of een houtgestookte kachel.