Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

De unieke stralingselementen van een Health Mate® infraroodcabine

Wat maakt een Health Mate® infraroodcabine de beste op de markt? Heel eenvoudig: haar unieke stralingselementen.

Unieke golflengte

Het is een kwestie van de juiste golflengte. Op 6.340 nanometer gebeurt er iets magisch en enkel Health Mate® infraroodcabines hebben deze golflengte.

Infraroodstraling heeft een golflengte die varieert tussen 780 en 10.000 nanometer. Het is die golflengte die bepaalt welk effect de infraroodstraling op je lichaam heeft. Want enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een zogenaamde therapeutische werking (‘deep level therapie’).

Daarom gebruikt Health Mate® de gepatenteerde Tecoloy-stralingselementen met een bewezen stralingsbereik van 6.340 nanometer. En dat is een uitgekiende keuze. Want het is precies die golflengte die een perfecte match vormt met ons lichaam.

Lage elektromagnetische straling

De meest recente testen bewijzen dat onze infraroodsauna’s onder 1 milligauss blijven. Dat is evenveel als een standaard lamp.

Het UL-certificaat is een keurmerk van een wereldwijd erkende vereniging die controleert of producten aan de strengste normen voldoen. Deze goedkeuring garandeert dat onze stralingselementen veilig, betrouwbaar en tegelijk doeltreffend werken.

De infraroodstralers van Health Mate® veroorzaken slecht een zeer minieme (bijna geen) elektromagnetische straling. Gsm’s, laptops en tv-schermen wekken allemaal elektromagnetische straling op. Dus dat doen de infraroodstralers in een cabine ook. Maar de Health Mate® infraroodsauna’s worden zo geproduceerd dat de straling zo miniem mogelijk is.

Zo bewijzen de meest recente testen dat onze infraroodsauna’s onder 1 milligauss blijven. Ter vergelijking: dat is evenveel als een standaard lamp en een pak lager dan een 32-inch tv (5-6 mG) of een heteluchtoven (50-60 mG).

Onverslijtbaar

In elk Tecoloy-stralingselement zit een elektrisch spoel dat omgeven is door samengeperst keramisch zand. De warme kern is onverslijtbaar.

Het geheel is omgeven door een laagje Tecoloy. Dat is een legering van o.a. titanium, chroom, aluminium en nikkel dat bestand is tegen hoge temperaturen en corrosie. Die coating optimaliseert de stralingsdistributie en garandeert een minimum aan energieverlies.

Het unieke stralingselement heeft ook een reflecterend paneel, waardoor de stralen 100% verspreid worden. Uitgebreide tests hebben meermaals aangetoond dat de Tecoloy-stralingselementen de meest effectieve stralingselementen zijn. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur.

De stralingselementen van Health Mate® zijn ook perfect geïsoleerd. Zo kan je in alle veiligheid genieten van je infraroodsessie.

Het resultaat van de Health Mate® infraroodstraling?

Het verschil!

Je voelt je sterk, gezond en vol energie. En dat niet alleen wanneer je in je sauna zit, maar ook nog lang erna.