Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Het verschil tussen een 
Health Mate® infraroodcabine en een ander merk

Therapeutische straling

1ste keus Canadese rode ceder

pionier en marktleider sinds 1979

De beste materialen en technieken

Levenslange garantie

Nick Nuyens

WIELRENNER

“Mijn lichaam zag tijdens trainingen enorm af. In mijn zoektocht naar een manier om het herstel van mijn spieren te optimaliseren, kwam ik terecht bij de infraroodsauna’s van Health Mate.”

“Ik ondervond dat ik sneller recupereerde waardoor ik de trainingsintensiteit nog kon opvoeren. Fysieke en mentale vermoeidheid verdwenen in mijn infraroodsauna.” “Health Mate levert topkwaliteit en topservice. Bovendien garanderen ze een levenslange garantie. Dat is dus zorgeloos genieten!”

Marc Herremans

IRONMAN

Marc ‘Ironman’ Herremans voorstellen, hoeft wellicht niet meer. 

Door een fietsongeval raakte hij verlamd, maar dat gaf hem tegelijk de drive om door te zetten. Marc: “Door mijn verlamming heb ik vaak last van mijn rug en heb ik veel spierspasmen en spierpijn. Zonder mijn infraroodsauna van Health Mate® zou ik wellicht pijnstillers nodig hebben en veel meer kine, maar dat hoeft nu niet. Mijn dagelijkse infraroodsessie houdt mijn spieren soepel en laat me toe mijn training op te drijven. Vooral in de aanloop naar een wedstrijd is mijn Health Mate® infraroodsauna onmisbaar. Het is mijn natuurlijke pijnstiller!”

Therapeutische golven

De infraroodgolven van Health Mate® zijn therapeutisch. Waarom al onze cabines, buiten de Economy reeks, een therapeutische werking hebben leggen we uit aan de hand van onderstaande foto.

Therapeutisch effect

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van jouw infraroodcabine een heel specifieke golflengte hebben. Die golflengte moet zich tussen de 5.600 en de 10.000 nanometer bevinden om een therapeutisch effect te bekomen. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlakte warming.

Tecoloy®

Onze Tecoloy® stralingselementen bevinden zich op 6.340 nanometer. Dit valt, zoals te zien op de tekening, binnen het therapeutisch spectrum. Een golflengte die als het ware gemaakt is voor het menselijke lichaam.

Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen op 6.340 nanometer

Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt.

De goedkopere versies, alsook onze Economy cabines, werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als het nemen van een warm bad of het opwarmen van een kersenpitkussen. Aangenaam, maar geen langdurig, pijnverlichtend effect.

Het verschil zit ook in de houtsoort die we gebruiken

De Health Mate® infraroodsauna’s zijn gemaakt uit 1ste keus Canadese rode ceder, die heeft een holle celstructuur welke de infraroodstraling weerkaatst. Elke andere houtsoort absorbeert de straling waardoor u niet het gewenste resultaat kan bekomen. Ceder leeft, rot of schimmelt niet en verspreidt een heerlijke aromatische geur.

Infraroodcabines van Health Mate®

Langdurig, pijnverlichtend effect

Stimuleert het immuunsysteem

Ondersteunt sporters en verhoogt de zuurstofopname in het bloed

Helpt bij het verliezen van gewicht

Is goed voor je hart zonder de belasting ervan

Reinigt en creëert een jongere huid

Pure ontspanning, detox boost voor jouw lichaam

Biedt een heilzame ondersteuning bij alle soorten medische klachten

Verbetert de doorbloeding van elke cel in het lichaam

Infraroodcabines van een ander merk

De te behandelen zone wordt niet rechtstreeks bestraald

Diffuseert niet in het lichaam

Vet-en spierweefsel wordt enkel en alleen oppervlakkig bestraald en wordt op die manier alleen aan de buitenkant verwarmd.

Met full spectrum straling heb je enkel een pijnverzachtend effect wanneer je in de infraroodcabine zit.

Wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten.

Is net zoals bij de klassieke sauna belastend voor het hart

Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogt het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling.)