Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
close

Aangename temperatuur

Zomer en winter

Fris en koel in de zomer. Stel de temperatuur van uw waterbedverwarming in de warme seizoene onder uw huidtemperatuur (28°C) in. Uw lichaam zal dit als zeer verfrissend ervaren en u wordt niet badend in het zweet wakker. Zorg er echter voor dat u de temperatuur niet lager instelt dan 26°C.

Lekker warm en knus in de winter. Tijdens de koude wintermaanden kan u de temperatuur boven uw huidtemperatuur instellen. U hoeft dan niet meer met uw eigen lichaamswarmte uw bed te verwarmen, u krijgt warmte waardoor uw spieren en gewrichten soepel blijven. Gedaan met de koude wintervoeten die u uit uw slaap houden!

digitale heater

Daar een mens gemiddeld 1/2 liter vocht verliest op een nacht, wordt uw matras na een tijd vochtig. Bij slechte ventilatie kan er schimmelvorming op verscholen plaatsen optreden. Dit is bij een Profine® waterbed uitgesloten want net zoals bij een vochtige handdoek die u op een warme radiator hangt, zal het vocht op een waterbed verdampen door de warmte van de watermatras.

Door de temperatuursinstelling werkt het waterbed therapeutisch voor reumapatiënten, artritis, bloedsomloopstoornissen, spier- of gewrichtspijnen en koude handen of voeten.