Wanneer kunt u uw infraroodsauna beter niet gebruiken?

Een Health Mate infraroodsauna brengt talloze therapeutische voordelen en effecten met zich mee. Maar een infraroodcabine is absoluut geen geneesmiddel. Als u zich ziek voelt, raadpleeg dan altijd uw arts. Ook als u geneesmiddelen neemt, controleert u best samen met uw apotheker of dokter of u gebruik kunt maken van uw infraroodcabine.

Zwangerschap

Als u zwanger bent of vermoedt dat u zwanger bent, stop dan met naar de sauna te gaan. Een saunabeurt van een Finse vrouw, waarbij de warmte niet zo diep in het lichaam doordringt, duurt slechts 6 tot 12 minuten en ze verlaten de sauna meteen als ze zich onwel voelen. Het niet-intensieve gebruik van de sauna wordt niet in verband gebracht met problemen bij de geboorte. Maar het gebruik van infraroodsauna's kan 2 tot 3 keer intenser zijn en overeenstemmende sessies van 2 à 6 minuten zijn elk minimaal risico niet waard.

Chirurgische implantaten of kunstgewrichten

Metalen pinnen, bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten reflecteren infrarode stralen en kunnen dus niet verwarmd worden door dit systeem. Raadpleeg in dat geval uw arts vooraleer u een infraroodsauna gebruikt. U moet in elk geval meteen stoppen met het gebruik van een infraroodsauna als u pijn voelt rond de implantaten.

Siliconen absorberen wel infrarode energie. Implantaten of prothesen uit siliconen die dus een neus of oor vervangen, kunnen worden opgewarmd door de infrarode stralen. Aangezien siliconen pas bij meer dan 200°C smelten, zou het gebruik van een infraroodsauna geen negatieve invloed mogen hebben. Maar ook hier raden we aan om dit eerst te bespreken met uw arts.

Kwetsuren

Als u recent een gewrichtskwetsuur hebt opgelopen, mag die gedurende de eerste 48 uur na verwonding of tot het gewricht niet meer warm en gezwollen staat, niet verwarmd worden. Als een of meer gewrichten chronisch warm en gezwollen zijn, is het mogelijk dat deze gewrichten amper reageren op eender welke verwarming. Krachtig verwarmen is af te raden bij infecties van tanden, gewrichten of andere weefsels.

Bij pijn

Als een aandoening verergert door het gebruik van een infrarood thermisch systeem, moet het gebruik uiteraard worden stopgezet. Mensen ervaren normaal gezien geen pijn tijdens het gebruik van een infraroodsauna, tenzij er contra-indicaties zijn. Als u tot die groep behoort, is het aan te raden om geen gebruik te maken van stralingswarmte in die periode.

Andere situaties

  • Het is niet raadzaam om de lichaamstemperatuur te verhogen van iemand met suppressie van de bijnier, systematische lupus erythematosus of multiple sclerose.
  • Het verwarmen van de onderrug bij vrouwen tijdens de menstruatieperiode kan de menstruatievloed tijdelijk verhogen. Dit is volledig onschadelijk.
  • Patiënten die aan hemofilie lijden en mensen die vatbaar zijn voor bloedingen moeten het gebruik van infrarood of elke soort verwarming die vasodilatatie zou kunnen opwekken, vermijden.

Bij twijfel moet u steeds een arts raadplegen. Wilt u meer weten over de effecten van een infraroodsessie? Contacteer ons dan gerust. We geven u graag een extra woordje uitleg.

VRIJBLIJVEND TESTEN

Eerst uitproberen?
Kom testen in onze showtuin

In onze showroom en showtuin ontdekt u vrijblijvend het volledige gamma wellness en sleep.

Maak een afspraak of bekijk de openingsuren