Uw infraroodcabine: 100% relaxen met kleurentherapie

Een infraroodsauna is een van de beste manieren om te relaxen en de stress uit uw lijf te jagen. U sluit de deur van de cabine, neemt even de tijd voor uzelf met uw favoriete muziek en/of een boek en maakt uw hoofd leeg. De stralingselementen dringen tot diep in uw lichaam door en ontspannen uw spieren - ideaal voor wie vaak last heeft van spanningshoofdpijn of een gespannen nek en schouders.

Uw favoriete muziek

De Health Mate Deluxe-infraroodsauna is standaard uitgerust met een Bluetooth systeem. Zo kunt u uw favoriete muziek beluisteren, bellen of een film bekijken op uw iPad en ondertussen aan uw gezondheid werken.

Kleurentherapie

Al onze Health Mate Deluxe-infraroodsauna's zijn uitgerust met led-kleurentherapie. Afhankelijk van gewenste resultaat, stelt u de kleuren in.

Rood roept passie op, en dat is niet zomaar een associatie. Want in kleurentherapie wordt rood gebruikt om uw libido en energiepeil te verhogen. Het activeert ook collageen in ons lichaam, een eiwit dat onze huid stevig en elastisch maakt en dus zorgt voor huidverjonging. Daarnaast stimuleert rood uw organen en geeft het, zeker in combinatie met infraroodstraling, een boost aan een eventueel genezingsproces in uw lichaam.

Oranje wordt in lichttherapie vaak gebruikt om mentale activiteiten te stimuleren. Daarnaast verbetert het uw stemming, wekt het vrolijke gevoelens op én verhoogt het uw energiepeil.

Geel kan gebruikt worden om spiritueel te aarden. Daarnaast is de kleur ook goed voor wie nood heeft aan een optimistisch gevoel en kracht om vooruit te kijken.

Groen is dé kleur bij uitstek die rust en kalmte brengt. Mensen die last hebben van de winterblues, kunnen baat hebben bij deze kleur om hun kracht en levensvreugde terug te vinden.

Blauw wordt in kleurentherapie gebruikt om pijn, angst en depressie te verbeteren. Sommige onderzoeken stelden ook een verbetering vast van migraine en hoge bloeddruk na kleurentherapie. Het blauwe licht zou ook bacteriën doden die acne veroorzaken.

Paars kan verlichtingen brengen voor mensen met chronische pijn. Deze kleur geeft hen de kracht om de pijn niet de bovenhand te laten nemen en om te focussen op andere dingen. Paars wordt vaak gebruikt bij patiënten met MS en fibromyalgie. Deze kleur stimuleert ook de milt en witte bloedcellen. Het geeft bovendien een rustig gevoel, neemt angst weg en bevordert de ontgifting. 

Wit wordt het vaakst gebruikt in infraroodsauna's. Omdat wit zowel rood, groen als blauw bevat, profiteert u van de voordelen van al deze kleuren. Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat wit licht zorgt voor extra vitamine D.

Meer weten over kleurentherapie?

  • Azeem, Y;Raza SM (2005). “A Critical Analysis of Chromotherapy and Its Scientific Evolution”
  • Anderson, M (1986). “Colour Therapy”
  • Grubson, L (1982). “Color has a powerful effect on behavior, researches assert”
  • Van Wagner, K. “Color Psychology; How Colors Impact Moods, Feelings, and Behaviors”

VRIJBLIJVEND TESTEN

Eerst uitproberen?
Kom testen in onze showtuin

In onze showroom en showtuin ontdekt u vrijblijvend het volledige gamma wellness en sleep.

Maak een afspraak of bekijk de openingsuren