Ga met infrarood voor moeiteloos gewichtsverlies

Gezond ontspannen

Tijdens een sessie in uw Healthmate infraroodcabine warmt uw lichaam van binnenuit op. Omdat het lichaam probeert die warmte af te drijven, begint u te zweten. U verliest vocht en afvalstoffen, maar ook – en dat is het leuke! – calorieën. Want de warmte afvoeren, kost energie. Uw hartslag versnelt - net zoals bij het sporten. Alleen: u zit lekker comfortabel een boek te lezen in plaats op de loopband te zweten. U verbrandt dus calorieën, zonder moeite te doen. 

Calorieën verbranden

The Journal of American Medical Association (JAMA) maakte een interessante rekensom:

  • Voor het produceren van een gram zweet is 0,586 kcal vereist. Want die hitte afvoeren, dat kost dus energie. 
  • In een gewone Finse sauna verbruikt men tijdens een sessie van een half uurtje bijna 300 kcal, dat staat gelijk aan 3 à 4 km lopen. Bij een goeie conditie kan dat zelfs oplopen tot 600 à 800 kcal.
  • Aangezien u in een infraroodsauna twee tot drie keer harder zweet, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Bij een infrarood saunasessie van een half uur kunt u 900 tot 2.400 calorieën verbranden.

Ontdek alle voordelen van uw infraroodcabine. Hebt u nog vragen? Geef ons dan een seintje, of kom langs in onze showroom. We helpen u graag verder!

VRIJBLIJVEND TESTEN

Eerst uitproberen?
Kom testen in onze showtuin

In onze showroom en showtuin ontdekt u vrijblijvend het volledige gamma wellness en sleep.

Maak een afspraak of bekijk de openingsuren