Hoe lang duurt een sessie het beste? En hoe vaak mag u gebruik maken van uw infraroodcabine? Met deze tips kunt u optimaal genieten. Ontdek ook wanneer u uw infraroodsauna maar beter niet gebruikt.

1. Opwarmen of niet? Een persoonlijke keuze

Veel mensen vinden het leuk om te voelen hoe de warmte toeneemt. Anderen hebben hun infraroodsauna graag op temperatuur als ze erin stappen. Hou rekening met een opwarmtijd van 10 à 20 minuten afhankelijk van uw infraroodsauna.

2. De ideale temperatuur: 50 à 60°

De vaakst gekozen temperatuur is 55°. Wilt u nog meer resultaat voor uw spieren en gewrichten, verleng dan de tijd in de sauna in plaats van de temperatuur te verhogen.

3. De ideale duur: 30 minuten

Een sessie bedraagt doorgaans 30 minuten. Tijdens zo'n sessie moet u zich steeds comfortabel en ontspannen voelen. Is dit niet zo, dan kunt u best de temperatuur verlagen of de deur openzetten.

4. Elke dag of elke week? U beslist

Gebruik uw infraroodcabine gedurende de eerste 4 weken maximaal 3 maal per week. Vanaf de vijfde week kunt u uw sessies opdrijven tot dagelijks gebruik. Maar 2 à 3 keer per week volstaat om te profiteren van alle gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna.

5. Neem voldoende handdoeken mee in de sauna

Na 10 à 15 minuten begint u pas echt goed te zweten. Leg daarom een handdoek op de grond, één op de zitbank en één over uw benen om eventueel zweet af te drogen.

6. Neem een fles water mee in uw sauna

Drink voor en na uw infraroodsessie een glas water. Idealiter neemt u een fles water mee in de sauna. Als die gekoeld is, blijft ze lekker fris gedurende de hele sessie.

7. Laat uw lichaam nadien even tot rust komen

Op het einde van de sessie veegt u het zweet af, slaat u een handdoek of badjas om en laat u uw lichaam even rusten tot u 'uitgezweet' bent. Neem hierna eventueel een lauwe of warme douche (geen koude douche, dan kunnen uw spieren verkrampen!).

8. Onderhoud uw sauna met een vochtige doek

Maak geregeld de binnenkant schoon met een vochtige (géén natte) doek. Gebruik geen detergenten, want die dringen in het hout en kunnen een vervelende geur geven als het hout opwarmt. Mochten er na verloop van tijd toch kringen of vlekken ontstaan, dan kunnen die met een fijn schuurpapiertje verwijderd worden.

Meer vragen over het onderhoud of gebruik van uw infraroodcabine? Neem dan contact op. Onze wellness-experts vertellen u er graag alles over!

VRIJBLIJVEND TESTEN

Eerst uitproberen?
Kom testen in onze showtuin

In onze showroom en showtuin ontdekt u vrijblijvend het volledige gamma wellness en sleep.

Maak een afspraak of bekijk de openingsuren