Cardiovasculaire training in uw infraroodsauna

Fietsen, wandelen, zwemmen... een half uurtje per dag bewegen is goed voor uw gezondheid. Maar niet iedereen kan een aantal kilometers lopen. Rolstoelpatiënten of mensen met hartproblemen bijvoorbeeld moeten een andere manier vinden om hun conditie op peil te houden. Een regelmatige infraroodbeurt in een Health Mate infraroodsauna is een goed alternatief voor cardiovasculaire training, zo blijkt uit onderzoek.

Zo werkt het

Aangezien de warmte op een frequentie van 6.340 nm op uw lichaam wordt overgedragen, ontstaat een opwarmingseffect diep in uw spierweefsel en inwendige organen. Uw lichaam reageert op dat diep warmende effect met een stijging van het hartvolume en de hartslag, opgewekt door de hypothalamus. Deze 'nuttige harststress' geeft hetzelfde effect als na een cardiovasculaire training en oefening.

Ook NASA gaat infrarood

Uit uitgebreid onderzoek van de NASA bleek begin jaren 80 dat infrarode stimulatie van de cardiovasculaire functie dé ideale manier was om de cardiovasculaire conditie van Amerikaanse astronauten tijdens lange ruimtevluchten te behouden.

Terwijl uw lichaam een stevige work-out ondergaat, kunt u mentaal 100% tot rust komen. Ontdek onze gebruikstips van een infraroodsauna.

VRIJBLIJVEND TESTEN

Eerst uitproberen?
Kom testen in onze showtuin

In onze showroom en showtuin ontdekt u vrijblijvend het volledige gamma wellness en sleep.

Maak een afspraak of bekijk de openingsuren